$groep = intval($_GET['druif']);
$druiven = mysql_query('SELECT druif.id, druif.naam, druif.slagzin, druif.omschrijving, druif.full_text, druif.keywords, picture1.name picture1, picture2.name picture2, kleur.kleur2
FROM fdw_usr_druiven druif, fdw_pictures picture1, fdw_pictures picture2, fdw_usr_druiven_kleur kleur
WHERE druif.kleur = kleur.id AND druif.foto_druif = picture1.id AND druif.foto_fles = picture2.id AND druif.id = ' . $groep);
if(!$druiven || mysql_num_rows($druiven) == 0) {
header ('HTTP/1.1 404 Not Found');
echo 'Pagina kan niet worden gevonden';
}
else {
$druif = mysql_fetch_assoc($druiven);
$druif['picture1'] = 'RieslingDe Riesling is de grote witte wijn klassieker wereldwijd 219_riesling_druif.jpgDe Riesling groeit in alle Duitse wijngebieden en beslaat een oppervlakte van ruim 21.000 hectare. Hij belichaamt als geen andere druif de Duitse wijncultuur. De wijngebieden Duitsland, Pfalz en Moezel, bezitten het grootse oppervlakte aan aanplant Riesling met ongeveer 5000 hectare. De Riesling is in geheel Duitsland te koop en vindt men ook in de Elzas en bijvoorbeeld Nederland. De prijzen lopen flink uiteen omdat er hele goede Riesling wordt geproduceerd maar ook worden Riesling gemaakt voor de massaproductie. De Riesling is geen gemakkelijke druif en ook het vinificatieproces om tot een mooie Riesling wijn te komen is een grote uitdaging voor de wijnboeren in de wijngebieden van Duitsland. Duitse Riesling komt voor in droge wijn of halfdroge wijn vorm maar minder als zoete wijnen. Heden ten dage ziet men in toenemende mate ook biologische Riesling wijnen met dezelfde kwaliteit / smaak. De beste Duitse Riesling komt volgens ons uit de Pfalz maar ook in andere wijngebieden Duitsland worden goede tot uitstekende Rieslings geproduceerd. Zondermeer kan worden gezegd dat de kwaliteit van de Duitse Riesling wijn goed is met aangename appelzuren, fruitig en soms zelfs heel licht mousserend. Wil men zeker zijn van de vereiste kwaliteit moet er worden gelet op de toevoegingen, Riesling Spatlese (Riesling Spaetlese / Riesling Spätlese), Riesling Auslese. Riesling Kabinett en Riesling QbA (Qualität bestimmte Anbaugebiete) garanderen over het algemeen ook de kwaliteit. Er zijn wijngebieden waar Duitse Rieslings worden verkocht die al vele jaren hebben gelegen. Kwaliteits-Rieslings zijn lang te bewaren. Echter, zij hebben wel een specifieke "petrol-smaak". Dit wordt door vele mensen gewaardeerd maar de meesten geven de voorkeur aan de meer jonge en frissere Riesling wijnen. Geschiedenis van de bekendste Duitse witte wijn Riesling223_127_duitse_witte_wijn_pfalz_riesling-kabinett-trocken-kapelle.jpgRiesling wordt voor het eerst genoemd in de 15e eeuw. De groeiwijze, grootte van de druiven, de lange rijpingstijd en vorstbestendigheid duiden op verwantschap met wilde druiven. Op de langste Rieslingtraditie kunnen de producenten in de Rheingau en aan de Moezel bogen; er zijn daar vermeldingen in documenten uit respectievelijk 1435 en 1465. Verwijzingen naar verspreiding in het huidige Rheinhessen en in de Pfalz zijn bekend uit het einde van de 15e eeuw en uit de eerste helft van de 16e. Riesling behoorde ook in de 17e en 18e eeuw al tot de van overheidswege aanbevolen druivenrassen. Nog altijd vraagt men zich af waar de naam precies vandaan komt. Heeft het woord Riesling te maken met ‘verrieseln’ (vroegtijdig afvallen van druifjes), met ‘reissend’ (hoog) zuur, met edel ‘Reis’ (twijg) of met ‘Rusling’ (donker hout)? Internationaal staat hij bekend als Rheinriesling, terwijl in Baden het synoniem Klingelberger gebruikt mag worden. Met de Welschriesling, die onder meer in Oostenrijk, Italië en Slovenië geteeld wordt, heeft de Duitse Weisser Riesling niets gemeen. Betekenis RieslingDe Riesling groeit in alle Duitse wijngebieden en beslaat een oppervlakte van ruim 21.000 hectare. Dat komt overeen met circa 20% Deze nobele witte druivensoort brengt er kloekere wijnen voort dan pakweg in de Moezel, maar bij de goede producenten is de fijne Duitse stijl herkenbaar aanwezig. De beste Rieslings krijgen de benaming “Grosses Gewächs” mee, wat letterlijk Grand Cru betekent. Teelt van de Riesling druifDe Riesling is een langzaam rijpend ras, dat gekenmerkt wordt door een fruitig zuur. Daarom is hij voorbestemd voor de noordelijke gebieden, waar hij in de late herfstzon zijn rijping voltooit. Hij stelt de hoogste eisen aan de ligging van de wijngaard, maar geringe aan de bodem. Afhankelijk van bodem en microklimaat geeft hij heel uiteenlopende wijnen. Optimale condities bieden de stenige steile hellingen langs de rivierdalen die goed warmte kunnen opslaan. Vinificatie en smaak van de RieslingRiesling wijnen zijn er in alle soorten, maten en kwaliteiten. De opvoeding ervan gebeurt ten dele in het traditionele grote houten foeder. Naast ongecompliceerde wijnen voor alledag biedt Riesling een rijke keuze aan predikaatwijnen. Bij de hogere kwaliteitsniveaus komen vaker zoete of edelzoete wijnen voor, terwijl ook heel wat Qualitäts- en Kabinettwijnen (vooral in de noordelijker gebieden) ter compensatie van de hoge zuurgraad met een beschaafd restzoet uitgebalanceerd wordt. De typische Riesling heeft een bleekgele, naar groengeel tenderende kleur. In de geur domineren perzik of appel. De smaak wordt gekenmerkt door pittig zuur. Bij Rieslings van leisteenbodems spreekt men van een minerale toets. Sommige wijnen ruiken naar vuursteen, oudere wijnen hebben vaak een interessante petroleumtoon. De natuurlijke zuurgraad biedt een goed potentieel voor verwerking tot sekt. Edelzoete Beerenauslesen en Eisweine behoren tot de duurste Duitse wijnen in het buitenland. De Riesling moet pas minimaal een jaar na de oogst gedronken worden. Vele bereiken hun optimale drinkrijpheid pas na enige tijd. Het bewaarpotentieel van topwijnen is bijna onbegrensd. Riesling in het glasJonge, lichte Rieslingwijnen, naar smaak droog tot fruitig zoet, zijn ideale zomerwijnen. Aan tafel zijn gerijpte Rieslings beter op hun plaats. Zelfs oudere Spätlesen laten bij eten weer wat van hun jeugdigheid proeven. Droge tot halfdroge Rieslings passen goed bij lichte gerechten, gestoomde zee- en zoetwatervis, vlees met lichte sauzen en klein gevogelte. Halfdroge tot lieflijke Spätlesen harmoniëren goed met verse kaas. Fruitig zoete Spätlesen of edelzoete Auslesen zijn voortreffelijke begeleiders van fruitdesserts. Gerijpte edelzoete Auslesen en Beerenauslesen zijn optimale aperitieven bij feestelijke menu’s. Naamconventies van de RieslingRiesling wordt meestal goed geschreven maar zo nu en dan Riessling met dubbele s of "ringel-S" wordt geschreven.
Ook te vinden op:wijn bestellen, Riesling, Riesling kopen, Duitse Riesling kopen, witte wijn kopen, Duitse witte wijn kopen, Duitse riesling, webshop Duitse wijn, webshop met Duitse wijnen, |